AcasăBogotáColumbia anunţă că anchetează presupusa moarte a unui lider al FARC

Columbia anunţă că anchetează presupusa moarte a unui lider al FARC

-

Guvernul columbian a anunţat marţi că „verifică informaţia” despre presupusa moarte în Venezuela a lui Jesus Santrich, unul dintre liderii fostei gherile columbiene Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), care a participat la negocierile de pace din 2016, relatează miercuri France Presse.

Ministrul apărării Diego Molano a indicat pe Twitter că Santrich „ar fi murit” împreună cu „alţi delincvenţi” în timpul unor „ciocniri în Venezuela”.

El a precizat că „informaţia este în curs de verificare”, dar a subliniat că, „dacă este confirmată, aceasta dovedeşte că narcocriminalii îşi găsesc refugiu în Venezuela”.

Potrivit revistei columbiene Semana, „surse venezuelene înalt plasate” au confirmat moartea lui Santrich în timpul luptelor „între grupuri ilegale”.

Căutat de Statele Unite pentru trafic de droguri, Jesus Santrich, pe numele real Seuxis Hernandez Solarte, în vârstă de 54 de ani, renumit pentru ochelarii săi negri care îi ascundeau deficienţa de vedere, a pus din nou mâna pe arme în 2019 la trei ani după ce a fost unul dintre actorii acordurilor de pace din 2016. Împreună cu Ivan Marquez, negociatorul şef al FARC, el a creat o disidenţă numită „a doua Marquetalia”, aluzie la „Marquetalia”, o zonă autonomă creată în Columbia între 1958 şi 1964 şi considerată locul de naştere al FARC.

Columbia anunţă că anchetează presupusa moarte a unui lider al FARC | AGERPRES • Actualizează lumea.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

33 de morţi în masacre comise de grupuri înarmate în Columbia...

Grupuri înarmate finanţate de traficul de droguri au făcut în 11 zile 33 de morţi în diverse regiuni ale Columbiei, unul din cele mai...