Arheologii din Columbia au descoperit un vast tezaur care are legătură cu El Dorado, legendarul oraș al de aur. Dar aceste oferte de aur, argint și smaralde columbiene nu au nimic de-a face cu El Dorado, care a fost o creație a folclorului conquistador din secolul al XVI-lea.

Opt ulcioare ceramice umplute cu aur, argint și smaralde columbiene au fost descoperite într-un vechi templu din Columbia, lângă capitala Bogotá. În timp ce mass-media asociază descoperirea cu legenda spaniolă din secolul al XVI-lea al orașului pierdut al aurului, El Dorado, acestea sunt de fapt artefacte „Muisca”, și  nu artefacte spaniole.

Acum este clar, să punem întrebarea care este pe buzele multora dintre voi, cine a fost civilizatia Muisca?

Inițial, „Mhuysqa” sau „Chibcha” au dominat zonele muntoase andine centrale din actuala Columbia din 800 d.Hr. până la sosirea cuceritorilor spanioli în 1537 d.Hr. Producând în masă țesături de calitate și exploatând cantități vaste de sare, Muisca a importat smaralde verde-apoase din munții din apropiere de Muzo, iar toate aceste mărfuri au fost tranzacționate cu populații indigene îndepărtate pentru aur.

www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/colombian-emeralds-0015851

8 Jars Of Colombian Emeralds, Gold, and Silver Unearthed Near Bogotá

Archaeologists in Colombia have discovered a vast treasure hoard that’s being related to El Dorado, the legendary city of gold. But these offerings of gold, silver and Colombian emeralds have nothing to do with El Dorado, which was a creation of 16th-century conquistador folklore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.